۲۴ ساعت

12 دسامبر
۱ دیدگاه

جشن تولد در اسلام

تاریخ نشر جهارشنبه ۱۲ دسامبر ۲۰۱۲هالند

الحاج امــیــن الـدیــن « سعـیـدی - سعید افـغــانی »

الحاج امــیــن الـدیــن « سعـیـدی – سعید افـغــانی »

جشن تولد در اسلام

 تتبع ونگارش :

الحاج امین الدین «  سعیدی- سعید افغانی  »
مدیر مرکز مطالعات ستراتــیــژیکی افغان و مسؤل مرکزفرهنگی د حق لاره- جرمنی

*****

اصل دردریافت احکام شرعی چنین است که مجتهدین و فقهای دارای شرایط اجتهاد مسلمانان با مراجعه به قرآن کریم، سنت پیامبر اسلام، اجماع امت متکی به دواصل بالا و قیاس متکی بر هدایات قرآن کریم و سنت پیامبر صلی الله علیه وسلم  اسنتباط خویش را بنا داده و به اساس آن فتوی درامر وموضوع  صادر میکنند. 

اګر درزمان حضرت پیامبر اسلام محمد صلی الله علیه وسلم  چیزی موجود بود و پیامبر اسلام به آن عمل نه کرده، امر، نهی وسکوت دربرابر فعلی صاحبی کرده باشد درآن صورت این سنت  پیامبر اسلام محمد صلی الله علیه وسلم   عمل صورت میګیرد.

به این اساس و با مراجعه به اصول فوق   قبل از همه باید با تمام صراحت اعلام داشت که جشن تولد از سنت هاى دین مقدس اسلام نمیباشد ، ودر تعلیمات اسلامی هیچگونه تاکیدی  بر برگزاری عید تولیدی ویا تجلیل از  سالگرد صادر   نگردیده است .
در دین مقدس اسلام دو عید وجود   دارد که یکی عید فطر و دیگری آن عید  اضحی یا عید قربان،میباشد . تجلیل واشتراک در این اعیاد در دین مقدس  اسلام بسیار مهم بوده  وبرای مسلمانان در مورد اشتراک در اعیاد  رهنمود های خاصی صادر گردیده است که مسلمانان با رعایت آن این اعیاد را تجلیل مینمایند .

همچنانان مسلمانان عید دیگری  را بنام  عید روز جمعه را دار میباشند ، که یکی از اعیاد مهم مسلمان  بشمار میرود وبه اصطلاح عید  هفته  ای مسلمانان محسوب میگردد ، بجز این سه عید ، عید  دیگری در اسلام  وجود ندارد .

 قابل ذکر است  که سرور وشادى، یکی از  ، نیازهای ضروری بشری بوده ، ومساعد ساختن زمینه برای ایجاد خاطره های خوش زندگی را پروردگار با عظمت حرام نساخته است . ولی انسان میتواند  این جشن ها ویا به اصطلاح جشن تولدی ، شادی وسرور های خویش  ،طوری برگزار وسازماندهی نماید که هماهنگ با اعتقادات و اصول دینی وسنت پیامبر صلی الله علیه وسلم باشد و موجب ګسترش اخوت اسلامی و هدایات دینی ګردد.

بطور مثال مسلمانان میتواند در روز سالگرد تولدی خویش نماز شکرانه را بر پاء دارد ودست به دعا به در بار پروردگار خویش بلند نموده وبا تمام صداقت واخلاص  شکر وسپاس پروردگار را بجاء ارد .
وبا خود با صداقت وتواضع  سپاسگزار الله باشد که : او را تا چنین روزى که شروع زندگى اش بوده زنده نگه داشته است.

انسان باید در سالگرد خویش فرصت آنرا را در یابد که :این مدت  عمرخویش را  در چه راهى ودر چه کاری سپری نموده است ، تجارب منفی ومثبتش در زندگی چه بوده است ، تا در عمر باقیمنده خویش به تصحیح روش و راه زندگى اش بپردازد و به یاد الله باشد و از او بخواهد که خدایا آینده کارم را نیکوتر از گذشته بگردان ، وبهترین روز ها را نصیب بداری ودر روز قیامت مرا از دیدار خویش بی نصیب  ومحروم نگردان .

علما ء میگویند محبت ورزیدن را نه باید  به  زمان و مکان ارتباط داد . تجلیل از  سالگرد ها باید بمثابه روزحساب ومیزان ودر نهایت امر  درس عبرت برای خود انسان وسایردوستان  وعزیزا ن باشد .
هدف من محکوم کردن تجلیل از روز سالگرد نیست، من نمیخواهم تجلیل از سالگرد ها را محکوم کنم ویا آنرا به اصطلاح ناروا تلقی نمایم ، ولی بخود این حق را میدهم  که بگویم که این روش تجلیل سالگردها در سنت پیامبر صلی الله علیه وسلم وجود ندارد واین رسم ورواج است که از فرهنگ بیگانان بر ما مسلمانان تحمیل گردیده ومیرود که این بدعت  آهسته آهسته به رسم ما مسلمانان هم  مبدل گردد.
همچنان میخواهم خدمت خوانندگان محترم خویش با صراحت بیان دارم که اگر مراسم  سالگرد ها  توام با اسراف ، وتوام با موسیقی  وسایر امورات غیر اسلامی  باشد ، میتوانیم به یک کلام حکم صادر نمود که این تجلیل ها را باید  ، خلاف شرع دانست .

پروردگار با عظمت ما در قرآن عظیم الشان صرف دوبار از تولید  پیامبران خویش ذکری بعمل اورده است ، یکبار  در مورد حضرت موسی علیه السلام که که آنرا از فرعون  نجات داد وبه لطف وکرامت خویش  او را در خانه فرعون پرورش داد : « فَالْتَقَطَهُ آلُ فِرْعَوْنَ لِیَکُونَ لَهُمْ عَدُوًّا وَ حَزَناً… » ( پس خاندان فرعون، او را (از آب ) برگرفتند تا سرانجام، دشمنِ (جان ) آنان و مایه اندوهشان باشد. ( آیه ۸ سوره قصص ) .
بار دوم از تولد حضرت ابراهیم علیه السلام
  ذکری در قرآن آمده است . ولی دیگری در قرآن عظیم الشان آیه درمورد سالگرد  وجود ندارد ، نقطه قابل  دقت اینست که انسان چه وقت به دنیا آمده هیچ ارزش وقیمتی برای انسان ندارد ، مهم اینست که انسان باید  در زندگی خویش چه کند  که مورد  سعادت  دارین واقع گردد .
در دین مقدس اسلام
  حتی در مورد  تجلیل سالگرد پیامبر صلی الله علیه وسلم دستوری وجود ندارد ولی به تاسف باید گفت که ما مسلمانان تحت تاثیر فرهنگ بیگاناکان  قرار گرفتیم ، همانطوریکه مسیحیا ن سالگرد حضرت مسیح راجشن میگیرند وحتی روز تولد شانرا  مبدا تاریخ خویش قرار داده اند ، امروز ما مسلمان  هم به تجلیل میلاد پیامبر صلی الله علیه وسلم می پردازیم .

 در خاتمه باید گفت :
جشن تولد همانطوریکه قبلآ بدا ن اشاره نمودم ،هدف نهایی از تجلیل باید  برای عبرت  باشد در تجلیل این روز ها باید  فرصتی  براى سپاس و ستایش  پروردگار با عظمت باشد ،انسان باید  از الله خود سپاس گذار باشد که او را تا چنین روزى که شروع زندگى اش می باشد، زنده نگه داشته است. واز دست زدن به اعمال که مخالف شرع باشد باید اجتناب کرد. 

پایان
الحاج امین الدین «   سعیدی- سعید افغانی »
مدیـر مرکز مطالعات ستراتیژیکی افغان و مسؤل مرکز فرهنگی دحق لاره   – جرمنی
ادرس   ارتباطی : بریښنا لیک :

saidafghani@hotmail.com

 

 

یک پاسخ به “جشن تولد در اسلام”

  1. خیلی معلومات با ارزش خداوند به شما بیشتر توانایی دهد .

دیدگاه بگذارید

لطفاً اطلاعات خود را در قسمت پایین پر کنید.
نام
پست الکترونیک
تارنما
دیدگاه شما