۲۴ ساعت

20 ژانویه
بدون دیدگاه

پایان ماجرای گروگان ګیری در الجزایر

 تاریخ نشر  یکشنبه ۲۰ جنوری ۲۰۱۳ هالند

رحیم الله جرمی

رحیم الله جرمی

پایان ماجرای گروگان ګیری در الجزایر

گروگان گیران هیچ چیزی را بدست نیاوردند

رحیم الله جرمی

****

ماجرای گروگان گیری کارکنان شرکت نفت ملی الجزایر «ان امیناس» که صبح روز چهار شنبه ۱۷ جنوری آغاز گردیده بود دیروز خاتمه یافت.

انطوریکه رسانه های معتبر جهانی گزارش می دهند در جریان این عملیات نظامی سه روزه که از طرف نظامیان الجزایری به پیش برده می شد به تعداد ۳۲ تروریست و ۲۳ گروگان جان  های خود را از دست داده اند.

از جمع ۱۷ نفر کارمند مربوط به شرکت نفت دولتی نارویStatoil  که در تاسیسات نفتی «ان امیناس» کار می کردند، ۱۲ نفرشان جان به سلامت بردند و سرنوشت ۵ نفر دیگرآنها تا هنوز روشن نیست.

 به گزارش آژانس خبر رسانیAP در جریان این عملیات نظامی بطور مجموعی ۶۸۵ کارگر الجزایری و ۱۰۷ کارگر خارجی آزاد ساخته شده اند.  ممکن است شمار کشته شده گان این عملیات از ارقام نشر شده بالا تر باشد.  چون برخی از گزارش ها حاکی از این اند که تعداد زیادی از زخمی هایی که در شفاخانه های الجزایر بسر می برند، هویت شان تا کنون معلوم نگردیده است. ممکن است این وضعیت  عمدتا رقم جان باختگان خارجی را افزایش دهد.

 کارگرانی که در این اقدام تروریستی  به چنگ گروگان گیران افتاده بودند، عمدتا شهروندان کشور های ایالات متحده امریکا، جاپان، بریتانیا، کانادا، فرانسه، ناروی و ایرلند بودند.

 هر چند هویت ملی تروریستان  تا هنوز به درستی مشخص نگردیده است، با آن هم گفته می شود که اینها از  کشور ها و ملیت های مختلفی بوده اند که به پیکارجویان اسلامگرای وابسته به شاخه سازمان ترورستی القاعده در غرب افریقا تعلق می گیرند.

عاملین ماجرای شرکت نفت ملی الجزایر عمدتا می خواستند با این اقدام خویش حکومت الجزایر را تحت فشار قرار دهند تا به تعداد ۱۰۰ پیکار جوی اسلامگرا را که در زندان های این کشور بسر می برند، آزاد سازد و هدف دیگر شان این بود که  بتوانند از این طریق دولت فرانسه را مجبور سازند تا از بمباردمان مناطق شمالی کشور مالی دست بردارد.

دولت الجزایر از همان اولین روزیکه تروریست ها به اقدام خود آغاز کردند، انجام هرگونه معامله را با ایشان رد نموده راه سرکوب گروگیران و آزاد سازی کارگران را از طریق نظامی در پیش گرفت.

 دولت فرانسه نیز موضع خود را در رابطه به دوام سرکوب گروه  اسلامگرا در مالی تغییر نداد. هرچند جنگجویان اسلامگرای غرب افریقا به نام «موجاو» حمله فرانسه بر مالی را« حمله بر اسلام» خواندند و هشدار داده اند که آنها در مقابل قلب فرانسه را مورد حمله قرار خواهند داد. دولت فرانسه ضمن آنکه تدابیر امنیتی را در کشور تقویت نمود، قبل از حمله تروریستی و  اقدام گروگان گیری الجزایر اعلام نموده بود که حملات نظامی هوایی خویش را بر مالی در جریان چند هفته آینده متوقف خواهد نمود.

کشور نیمه جمهوری مالی با مرکزیت « باماکو» و جمعیت ۱۵ ملیون نفر در غرب افریقا موقعیت دارد. این کشور با وجود آنکه بزرگترین منابع طبیعی، عمدتا طلا واورانیوم را دارا می باشد، در جدول فقیر ترین کشور های جهان قرار دارد.

در گیری ها در این کشوری که برای سالیان متمادی در تحت سلطه فرانسه قرار داشت، در اولین ماه سال پار آغاز گردید. در مارچ سال ۲۰۱۲ گروهی از سربازان در یک اقدام نظامی کاخ ریاست جمهوری کشور را به تصرف خود در آورده دولت را منحل اعلام کردند و قانون اساسی را نیز بحالت تعلیق در آوردند.

اسلامگرایان جدایی طلب در این کشوریکه ۹۰ درصد مردم آن را مسمانان تشکیل میدهند، منطقه شمالی کشور را « آزواد » می نامند و در اپریل سال گذشته شورشیان موسوم به جنبش ملی برای آزادی « ازواد» جدایی کشوری را تحت نام « ازواد» از پیکر جغرافیایی مالی اعلام نمودند.

چندی نگذشت که این گروه توسط اسلامگرایان دیگری مربوط به القاعده به حاشیه رانده شدند  و خواسته های خود رامبنی بر جدایی از مالی به فراموشی سپردند.  شورشیان اسلامگرای افراطی پس از اعمال کنترول  نظامی خود بر مناطق شمال مالی اجرای قوانین و مقررات خشک و سخت اسلامی را به شیوه گروه طالبان در افغانستان نافذ گردانیدند.

اکنون برنامه هایی برای پس گیری کنترول شمال کشور، به کمک بین المللی، در جریان است  و  گفته می شود که فرانسه در این مورد میخواهد به دولت آن کشور یاری رساند.

 واقعیت این است که ذخایر هنگفت طلا و اورانیوم نهفته در دل خاک این کشور غرب افریقا، هم ترویستان القاعده و هم نظامیان فرانسوی را در یک جنگ اعلام ناشده  دارای اهداف پنهانی تصرف این منابع و ذخایر طبیعی فقیر ترین کشور جهان قرار داده است. از قراین چنین برمی آید که اګر جنګ دوام کند باز هم چیزی به جز از مرگ و تباهی نصیب مردم این کشور نخواهد شد. چون هدف اصلی جنگ بهبود وضع زنده گی مردم نه، بلکه تصرف و کنترول داشته های مادی این کشور بیچاره می باشد.

رحیم الله جرمی

 
بدون دیدگاه

دیدگاه بگذارید

لطفاً اطلاعات خود را در قسمت پایین پر کنید.
نام
پست الکترونیک
تارنما
دیدگاه شما