۲۴ ساعت

15 نوامبر
۳دیدگاه

نقش جوانان در جامعه

تاریخ نشر جمعه ۱۵ نوامبر ۲۰۱۳ هالند

ویس احمد (حکمت)

ویس احمد (حکمت)

نقش جوانان در جامعه

نویسنده : ویس احمد حکمت

جوانان سرمایه اصلی کشور ها برای پیشرفت جوامه شان پنداشته می شوند. دوره جوانی که مصادف است با بلوغ کامل،آشنایی با تفکر منطقی و دانستن مسایل اخلاقی و اجتماعی؛ از آن باید به نحو احسن برای تعلیم و تربیه سالم، خدمت به جامعه و ملت استفاده گردد.

جوانان مومن با داشتن ایمان راسخ به ذات الهی و پیروی از اوامر و اجتناب از نواهی آن ذات اقدس، صفاتی دارند که نقش تعیین کننده را در جامعه داشته می باشند. زیرا بهترین و مبتکر ترین افراد در راه ترقی و پیشرفت جامعه جوانان اند.

احساس مسوولیت، جوانان مسلمان را وا میدارد تا با پلان گذاری، نظم و برنامه سازی روزمره خود، از گذراندن وقت گرانبهای خود به بی برنامه گی و اعمال زشت و ناپسند اجتناب نموده و وقت را صرف آموختن علم و اطاعت از اوامر الهی نمایند؛ چنانچه حسب ارشاد نبوی(صلی الله و علیه وسلم) مسلمان مکلف است فرصت جوانی را قبل از فرا رسیدن کهولت وپیری غنیمت شمرد واز آن کمال استفاده را در راه خیر وطاعت نماید،چه خوب است اگر انسان با اغتنام مرحله جوانی از همه توانمندی جسمی وطاقت ونیرویش در مسیر عبادت ورضای الهی نهایت بهره گیری واستفاده را ببرد.

اوراق تاریخ به اثبات می رساند که دعوت های اصلاحی غالباً به دست جوانمردان بوقوع پیوسته وآنان در صفوف اول مبارزه بوده اند،اینجاست که نظر به اهمیت ونقش مؤثر جوانان در جامعه اسلامی،مورد خطاب اکثر داعیان ونویسندگان متعهد ومبارز همین جوانان بوده اند، قلم بدستان مسلمان با اهتمام به شؤون وموضوعات مربوط به جوانان در جوامع اسلامی، علاج قضایای متعلق به جوانان را در صدر اولویتهای خویش به بررسی گرفته اند وآنان را به شور وتحرک فراخوانده اند، همانگونه که ارشاد وتوجیه جوانان به انجام رسالت اسلامی به عنوان یک ضرورت تلقی می شود،چه جوانان به مثابه سنگ زیرین وتهداب جامعه سرنوشت یک ملت به آنان بستگی دارد.

در جامعه کنونی جوانان که اکثر نفوس جامعه ما را تشکیل می دهند و در حال رشد و انکشاف جسمی و فزیکی اند، در تمام بخش های جامعه می توانند نقش کلیدی داشته باشند و برای حال و آینده خویش دستاورد های بزرگ و افتخارات بیاورند.

جوانان با آموزش دقیق، کسب مدال های ورزشی، عضویت در نیرو های امنیتی(حد اکثر نیرو های امنیتی افغانستان را جوانان تشکیل می دهند) و سایر موارد می توانند باعث افتخار آفرینی به جامعه گردند.

اما متاسفانه تعدادی از جوانان به شغل ها و کسب های ثقیل مشغول اند و از همه چیز باز مانده اند(که این همه مجبوریت برای تامین نفقه خانواده است)و تعدادی هم(به تحریک دشمنان افغانستان بر ضد منافع ملی ما)دست به مواد مخدر، قاچاق انسان، مفاسد اخلاقی، ترویج فرهنگ بیگانه و ده ها مصیبت دیگر زده اند، که واقعاً تأسف آور است!

به نظر شما چرا باید جوانان با این مشکلات دست و پنجه نرم کنند؟ پاسخ هویدا است که:

*    عدم آگاهی کافی نسبت به حقایق اسلامی و مفاهیم دینی؛

*    وجود اضطراب فکری به دلیل ارتباط با اشخاص مضر، فرصت طلب و منحرف؛

*    مشکلات اقتصادی و شغلی خانوادگی؛

*     تفاوت ارزش های قومی و خانوادگی با ارزش های همچون تحصیل و مطالعه؛  و …….

پس این وظیفه ماست تا با استفاده از تجارب سایر ملل و تطابق آن با ارزش های ملی، الگو قرار دادن جوانان نخبه وسلیم الفطره، تشویق و ترغیب به درک دقیق و داشتن آگاهی عمومی از فن و دانش مسلکی و تخصصی، تحکیم روابط با صالحین و اشخاص درستکار و فراهم نمودن زمینه کار سالم و آموزنده برای جوانان کشور خویش، آنان را  با خط و سیر ترقی و پیشرفت همگانی مرتبط ساخت.

جوانان مسلمان باید بدانند که جوانی ستاره است که فقط یکبار در آسمان عمر می درخشد، آنها  بهترین گروه امت پیامبر آخر الزمان(صلی الله علیه وسلم) هستند،ارزش شان به این بستگی دارد که هر ارزش را در پرتو ارزشهای دین محمدی قرار دهند، بسنجند و خود را از تقلید و افراط گیری مجزا نمایند.

که درین مورد شاعر می گوید:

جوانی خود مرا تنها امید زندگانی بود

دگر من با چه امیدی توانم زندگانی کرد

جوانان در بهار عمر یاد از شهریار آرید

که عمری در گلستان جوانی نغمه خوانی کرد

پس تا این بهار نگذشته، از خواب برخیزید و عمل کنید؛ به امید پیروزی جوانان مومن علی الخصوص آینده سازان افغان.

نویسنده : ویس احمد ‹حکمت› فعال مدنی در هرات

 

 

۳ پاسخ به “نقش جوانان در جامعه”

  1. admin گفت:

    ویس احمد عزیز ، جوان پرکار و با استعداد .نوشته ات زیباست . موفق باشید . مهدی بشیر

  2. فشرده :
    نسل جوانان ستون فقرات جامعه افتحارات نسل جوان با خط زرین نوشته شود

  3. محمد صبور فایز گفت:

    واقعن عالیست من محیث یک جوان فعال جامعه مدنی از نوشته های شما استقبال مکنم

دیدگاه بگذارید

لطفاً اطلاعات خود را در قسمت پایین پر کنید.
نام
پست الکترونیک
تارنما
دیدگاه شما