۲۴ ساعت

10 ژانویه
۲دیدگاه

عجله و شتابزدگی در تکفیر اشخاص

تاریخ نشر یکشنبه ۲۰ جدی  ۱۳۹۴ – دهم  جنوری  ۲۰۱۶ هالند

عجله و شتابزدگی
در تکفیر اشخاص حرام است
!

تتبع ونگارش :
الحاج امین الدین « سعیدی – سعید افغانی »
مدیر مطالعات ستراتیژیک افغان ومسؤل مرکز کلتوری د حق لاره – جرمنی

شخص مسلمان برای اصدار  حکم تکفیر بر شخص دیگر نباید عجله نماید. شرع ظاهر رامی  بیند و بر قلبها الله تعالی اگاه است.
ازدین رحمت و رهنما نباید دین ارعاب و ارهاب و ترس ساخت. با این کار نمی توان دین ما را در قلبھا داخل کرد. برعکس سبب نفرت و طغیان شده و این کار از جمله گناه کبیره میباشد .

شخصیکه از اسلامش یقین حاصل شده با شک نمی توان اسلام را از وی سلب نمود.و لازمست شروط تکفیر پدید آمده باشند و موانع آن برطرف شده باشد که در ذیل به بررسی آن می پردازیم: وظیفه مسلمان این است که دیگران را با بصیرت و آگاهی به سوی الله تعالی ودین اسلام دعوت کند، و به کسی امر نشده که در مورد نهانی های مردم و ما فی ضمیر شان حکم غیابی صادرکند. از نهان وضمیر وقلوب انسانها بجزذات پروردگار کسی دیگری اطلاع ندارد .
پس هرکس که شهادتین را با زبان بگوید «
اشهد ان لا الله الا الله و اشهد ان محمدا عبده ورسوله » و به مقتضیات آن عمل کند در ظاهر به اسلام و مسلمان بودنش حکم می شود و مادامی که حرفی یا عملی را انجام نداده که او را از دایره اسلام خارج کند. درین صورت هم اجرای عمل کفری ممکن قصدی و ممکن از نادانی باشد که باید از طرف مرجع ذیصلاح اسلامی در مورد  تحقیق لازم و کار تنویری لازم صورت گیرد تا ساده، اسان و با عجله حکم به تکفیر کرد. این نه درایت، نه فهم درست و نه به مصلحت و نه هم مطابق مطالبات شرع است.  جایز نیست در چنین حالت حکم تکفیر کنیم. در قرآن عظیم الشان و سنت نبوی صلی الله علیه وسلم هدایات روشن در زمینه وجود دارند و سلف صالح این امت بر آن اجماع کرده اند :
۱-
 از ابن عمر رضی الله عنهما روایت شده که پیامبر صلی الله علیه وسلم می فرماید:«أَیُّمَا امْرِئٍ قَالَ لِأَخِیهِ یَا کَافِرُ فَقَدْ بَاءَ بِهَا أَحَدُهُمَا إِنْ کَانَ کَمَا قَالَ وَإِلَّا رَجَعَتْ عَلَیْهِ » (هرگاه شخصی به برادرش بگوید ای کافر قطعاً این کلمه به یکی از آن دو برمی گردد اگر آن گونه که گفت، باشد، کافر است و گرنه این کلمه به خود گوینده آن برمی گردد .)
۲-
 از ابوذر رضی الله عنه روایت شده که پیامبر صلی الله علیه وسلم می فرماید:« مَنْ دَعَا رَجُلًا بِالْکُفْرِ أَوْ قَالَ عَدُوَّ اللَّهِ وَلَیْسَ کَذَلِکَ إِلَّا حَارَ عَلَیْهِ» «هرکس به شخصی برچسب کفر بزند یا به او بگوید ای دشمن الله و او آن گونه نباشد (که او می گوید) جز این نیست که این کلمه به خود او برمی گردد».
 در احادیث که در فوق از آن یاد اوری بعمل  اوردیم کسی که کلمه کفر را بر برادر مسلمانش بدون دلیل اطلاق کند به شدت تهدید شده است و از این که بر الله بدون علم سخن بگوید   شدیداً برحذر شده است.
امام احمد حنبل رحمه الله می گوید:
«همانا قبول کردن، حرام کردن ، پاداش و عذاب و تکفیر و فاسق کردن حق الله و رسولش است و کسی حق چنین حکمی را ندارد و بر مردم واجب است که آن چه الله و رسولش واجب کرده اند ، بپذیرند و آن چه که الله و رسولش حرام کرده اند حرام بدانند و آن چه الله و رسولش خبر داده اند تصدیق کنند».
 از آیات قران عظیم الشان و احادیث نبوی و کلام سلف صالح که مختصرآ بدان اشاره شد :برای ما چننین رهنمود را بدست میدهد که :
که اصدار حکم  تکفیر از احکام شرعی بوده  که حکم آن به قرآن و سنت پیامبر صلی الله علیه وسلم برمی گردد و منهج سلف صالح نیز همین است و جایز نیست برای کسی با اجتهاد و یا ظن و گمان خود یا تنها به حکم عقل خود کسی را تکفیر نمایم.
 بر مسلمان واجب است که در این مورد بدون علم و آگاهی و دلیل از قرآن و سنت رسول الله صلی الله علیه وسلم سخن نگوید زیرا که وارد کردن و یا خارج کردن کسی از دایره اسلام از بزرگترین امور دین است و در این مورد همانند سایر موارد دین، الله و رسول برای ما کافی است پس در کل حکم در این مورد از آشکارترین احکام دین است و بر ما واجب است که از الله و رسولش پیروی کنیم و از بدعت گذاری دوری گزینیم .
در سیستم جزایی اسلام بر کسی ادعای بدون شواھد غیر قابل انکار مثبته کردن و به ظن و گمان متزلزل انرا بنا دادن مستحق جزای حد قذف میگردد که مسلمان باید از ان دوری جوید
.
درین میان زنده کردن گذشته که شخص مرده و الله تعالی سوال و جواب را در مورد خواهد داشت و ما درین عصر خود را قاضی ان گذشته سازیم
که مختوم شخص برای ما معلوم نیست و یا ارتکاب عمل نا جایز را به علت عدم درک درست فهم اسلامی کرده باشد و ما مستقیم به تکفیر کس برویم امر مجاز شرعی نیست و از ان باید جدآ اجتناب کرد.

والله اعلم بالصواب

 

۲ پاسخ به “عجله و شتابزدگی در تکفیر اشخاص”

  1. admin گفت:

    درود به استاد دانشمند جناب آقای الحاج امین الدین « سعیدی – سعید افغانی » مقاله زیبا و عالیست. من باشما همنوا هستم و هیچ مسلمانی حق ندارد که مسلمان دیگری را کافر بگوید. مسلمان همیشه میگوید « اشهد ان لا الله الا الله و اشهد ان محمدا عبده ورسوله » . اما یک نکته را باید اضافه کنم که اکثر مسلمانان که از نام اسلام استفاده میکنند و میگویند خارجی ها کافر اند و ما مسلمان هستیم . اما بدبختانه همان کافرها که ملیون ها انسان را در بغل کرفته اند واز هیچنوع کمک هم دریغ نمیکنند، چنانچه در شب سال نو در شهر کلن آلمان قرار گفته تیلویزیون ها ی اروپا حددود هزار تن مسلمان نما های عربی و ایرانی در مقابل مردم آلمان چی چنایتی که نکردند که هیچ کافری هم نمیکنند . همچنان امروز یک مطلب از یک پناهنده افغان که چندی قبل در ایران مریض شده بود داکتر های یکی از شفاخانه های شهر مشهد کشورایران به اصطلاح مسلمان به بهانه کیسه صفرا این مریض که دل درد بود پول زیادی را هم دریافت کردند و هم کیسه صفرا اورا برداشتند و از همه بدتر یک گرده اورا هم دزدی میکنند و این موضوع را یک داکتر آلمانی که این پناهنده تازه وارد به آلمان آمده و مریض شده بو د و بعد تکمیل معاینات افشا نمود . این هم فرق مسلمان و کافر که مسلمان اعضای بدن یک مسلمان را دزدی میکند تا به قیمت زیاد بفروشد. امیدوارم که هرکس که خودش واقعآ مسلمان است باید هیجوقت به کسی کافر نگوید. تشکر استاد عزیز . دوستان میتوانید درباره مسلمانی ایرانی ها جنایتکار بالای این لینک کلیک کنید :
    http://www.24sahat.com/1394/10/20/66635/#more-66635
    و این جنایت مسلمان نما ها را بخوانند. موفق وسلامت باشید . مهدی بشیر

  2. امین الدین سعیدی گفت:

    استاد محترم مهدی بشیر جهان سپاس از لطف وتبصره علمی وتشویقی شما واقعا دقیق فرمودید برای شما صحت وطول عمر میخواهم

دیدگاه بگذارید

لطفاً اطلاعات خود را در قسمت پایین پر کنید.
نام
پست الکترونیک
تارنما
دیدگاه شما