پیام میز مدور کانون هماهنگی زنان افغانستان
تاریخ نشر چهار شنبه ۱۸ حوت ۱۳۹۵ – هشتم مارچ ۲۰۱۷ – هالند
پیام میز مدور کانون هماهنگی زنان افغانستان
به مناسبت فرا رسیدن هشتم مارچ
بحث ها، موفقیت ها، مشکلات و همزمان عدم موفقیت های جامعه و نهاد های مدنی در مدت این دو سال بعد از جنایت قتل فرخنده نشان میدهد که جستجو برای ریشه یابی این خشونت ها آغاز و به نتایجی رسیده است که در کنار قدردانی از آنان، نیازمندی شدید به پیگیری مبارزه برای مهار کردن و برچیدن زمینه ها و دلایل را نمایانتر میسازد. تنها بر پایۀ این شناخت ها میتوان راه های مؤثر را برای ختم زن ستیزی و پایان خشونت و دهشت پیدا و از آن استفاده کرد
یکتعداد از رساانه ها با فراخوان در مورد سالروز فاجعهٔ ۲۸ حوت ۱۳۹۳ (مطابق به ۱۹ مارچ ۲۰۱۵ ) آشنا استند. هدف مهم این فراخوان همانا گذاشتن یک نقطۀ پایان برای جلوگیری از کشتن فرخنده ها، رخشانه ها ، انگیزه ها و شکریه ها و جلوگیری از صد ها قربانی خشونت های وحشیانه در قبال زنان افغانستان میباشد.
هموطنان عزیز، دوستان گرامی!
امیدوار استم که بتوانید پیام مشترک هفتاد نهاد فرهنگی واجتماعی و شخصیت های سرشناس کشور را که پیام میز مدور کانون هماهنگی زنان افغانستان به مناسبت فرا رسیدن هشتم مارچ میباشد مورد توجه و حمایت قرار بدهید.
بدین ارتباط توجۀ شما را به ضمیمه در این نامه جلب مینمایئم
با سلام های قلبی میهنی
زرغونه عبیدی
عضو هیات اجرائیه کانون هماهنگی زنان افغانستان
***
فاجعهٔ زجرکشی جمعی فرخنده را فراموش نکنیم:
لطفا کلیک کنید
https://www.facebook.com/
هشتم مارچ امسال در شرایط بسیار حساس در جهان ، منطقه و کشور ما فرا میرسد.
این شرایط حساس ایجاب میکند تا ما با آگاهی و ارادهٔ استوار برای دفاع از حقوق انسانی و قانونی خود و دفاع از حق مردم افغانستان برای زنده گی در فضای صلح ، امنیت ، تفاهم ، دیموکراسی ، سازنده گی و بهروزی در پناه حاکمیت قانون و مخالفت با جنگ ، ویرانگری ، زورگویی و نفرت پراگنی به پیشوار هشتم مارچ برویم.
زنده گی در فضای مصوون اجتماعی، دسترسی به صحت، آموزش، کار و مشارکت در همه عرصه های زنده گی اجتماعی از شمار حقوق قانونی و انسانی زنان افغان به شمار می روند- حقوقی که متاسفانه تا هنوز اکثریت زنان افغان از آن ها در عمل بهره مند نشده اند. بدترآن که ابتدایی ترین حقوق انسانی زنان افغانستان و تا هنوز حتا حق زنده گی آنان نیز به صورت گسترده مورد تعرض قرار میگیرد. به همین جهت مبارزه علیه خشونت امسال نیز همانند سالیان گذشته مسالهٔ حاد و مبرم باقی مانده است.
از آن جا که تا هنوز نیز نه تنها همه عاملان «فاجعهٔ زجر کشی علنی و دسته جمعی فرخنده» مجازات نشده اند ، بل «فرخنده کشی» پایان نیافته و خشونت علیه زنان همچنان ادامه دارد، این وضعیت ایجاب میکند تا در فاصله میان ۸ مارچ و سالروز «فاجعهٔ زجر کشی علنی و دسته جمعی فرخنده» کارزار گسترده یی را برای مبارزه در برابر خشونت علیه زنان و دادخواهی برای قربانیان خشونت، به راه انداخت . سالروز این فاجعه باید به روزی مبدل گردد که وجدان اجتماعی را در برابر هر گونه خشونت، حساس نگهدارد.
ما همچنان مردان آگاه افغان را مخاطب قرار داده و آنان را فرامیخوانیم تا در برگزاری هشتم مارچ و سالروز فاجعه قتل فرخنده همراه و همصدا با زنان اشتراک ورزند و دین و مکلفیت انسانی ، افغانی ایمانی خود را در برابر زنان ایفا نمایند.
ما از حکومت ، قوهٔ قضاییه و پارلمان افغانستان مطالبه مینماییم تا مکلفیت های خود را در مورد پاسبانی از حقوق قانونی شهروندان و به خصوص زنان جدی گرفته و گزارش اجراات شان را درین مورد به زنان و همهٔ مردم کشور ارایه کنند.
زنان افغانستان زمانی میتوانند بر موانع و مشکلات موجود پیروز شوند که خواست های مشترک خود را همصدا بیان کرده و فضای تفاهم ، همبسته گی و همکاری میان شان را گسترش داده و زمینه تبارز جنبش اجتماعی زنان را به حیث یک نیروی توانا و غیر قابل انصراف فراهم سازند.
با توجه به مراتب بالا لازم است تا در هشتم مارچ با گسترش و تعمیق تفاهم و همبسته گی میان نهادهای زنان و مدافع حقوق زنان و همه فعالان و مدافعان حقوق زنان ، شانه به شانه در یک صف قرار گرفته و ارادهٔ مشترک مان را همصدا بیان کنیم:
– فرخنده کشی بس است !
– زن ستیزی بس است!
– انسانیت کشی بس است!
– نه، به جنگ نیابتی در سرزمین ما!
– نه، به متجاوزین بر حریم وطن ما !
– نیروی ما در حقانیت انسانی ، در اراده برای خودآگاهی و همبسته گی ما نهفته است!
– شعار ما مهربانی ، برابری ، عدالت و همبسته گی اجتماعی است !
– زنده گی در فضای مصوون اجتماعی حق انسانی و قانونی ما است!
– صحت، آموزش ، کار و مشارکت در همه عرصه های زنده گی اجتماعی به حیث شهروندان تام الحقوق، حق انسانی و قانونی ما است!
– با هم در راه تحقق اهداف انسانی مشترک ما !
– با هم برای فردای بهتر جامعه و وطن ما!
*
این پیام توسط میز مدور کانون هماهنگی زنان افغانستان که در آن نماینده گان نزدیک به هفتاد نهاد زنان و مدافع حقوق زنان و حلقات فعالان سرشناس حقوق زنان اشتراک دارند تصویب و صادر گردیده است .
افغانستان هیات مدیره کانون هماهنگی زنان
تشکر از خواهر گرامی خانم زرغونه عبیدی ، روز جهانی زن را بشما و تمام مادران و خواهران افغان وجهان تبریک میگویم . امیدوارم که دولت وحشت ملی بفکر زنان کشور باشد. و نگذارد که زنان مطلوم کشور ما هروز زجر بکشند ، شکنجه شوند و به شهادت برسند. موفق باشید. مهدی بشیر