از هزار و یک حکایت ادبی و تاریخی
تاریخ نشر چهار شنبه اول حوت ۱۳۹۷ – ۲۰ فبروری ۲۰۱۹هالند
فقیه مدرسه دی مست بود وفتوی داد
که می حرام ولی به زمال اوقاف است
« حافظ »
غارت اوقاف
ابوالقاسم بابر پسر میرزا بایسنغر بن شاهرخ گورگانی که از سال (۸۵۴ ) تا ( ۸۶۱) هجری در خراسان و عراق فارس حکومت نموده ومولانا جامی کتاب حلیهء حلل را بنام او مصدر ساخته است ، در سال (۸۵۶) وارد شیراز شد و ساختن آرامگاه خواجه حافظ لسان الغیب را به مولانا محمد معمائی دستور فرمود.
مولانا محمد مقبرهء خواجه را تعمیر نمود و پس از فراغت از کار ساختن آن بابر میرزا را در باغی که بنام حافظیه شهرت دارد ومقبرهء خواجه در آن واقع شده است ضیافت نمود.
یکی از خوش طبعان شیراز در موضعی که نظر و توجه بابر میرزا را جلب می کرد این شعر را نوشت:
اگر چه جمله اوقاف شهر غارت کرد
خداش خیر دهاد آنکه این عمارت کرد
میرزا شعر مزبور را خواند وبسیار خندید وهر وقت که مولانا محمد معمائی را می دید باوی در باب اوقاف شهر مطایبه می نمود وبیت را تکرار می کرد.
سلسه این حکایات آموزنده ادامه دارد…..
دوستان گرامی !
حکایت ۲۶۹ از کتاب هزار و یک حکایت ادبی و تاریخی تالیف شاد روان استاد علی اصغر بشیر هروی را تقدیم شما عزیزان نمودم . لطفا آنرا به دوستان تان هم شریک سازید. مهدی بشیر
برادر محترم آقای محمد مهدی بشیر ، تشکر از اینکه یکی دیگر از داستان های آموزنده شاد روان استاد بشیر هروی را نشر و تقدیم دوستان و علاقمندان این کتاب نموده اید.
ممنون برادر محترم آقای عبدالله هروی ، شما زنده وسلامت باشید.مهدی بشیر
روح استاد بزرگ علی اصغر بشیر هروی شاد و یاد شان گرامی باد، خواندم و فیض یاب شدم، ممنون دوست معزز مهدی جان بشیر، موفق و سرفراز باشید..
تشکر از حسن نظر دوست محترم آقای عالمی عزیز ، رو ح رفته گان شما هم شاد. موفق باشید. مهدی بشیر
سلام دوست معظم و دانشمند بشیر صاحب !
امید وارم که با فامیل محترم صحت داشته باشید ، بنابر مصروفیت ؛ از مطالعه بموقع حکایت استاد بزرگوار هروی صاحب دور ماندم .
امروز به لطف الهی شرایط مساعد آن شد تا حکایت عالمانه بنام « غارت اوقاف » استاد شاد روان هروی صاحب را مطالعه نمایم و از آن حظ و لذت ببرم .
الله تعالی برای شما و فامیل محترم خیر و برکت نصیب کند . بااحترام برهان الدین « سعیدی»
http://www.said-afghani.org/seite-makalat/ustad-bashir-herawi-25.09.2011/hakaeate-%20269-%2024.02.2019-%20Bashir%20Herawi.pdf
درود به دوست محترم و دانشمند گرامی آقای برهان الدین سعیدی ، تشکر از حسن نظر تان. از دوستان عزیز تقاضامیکنم که با کلیک کردن بالای لینک بالا سری به این سایت وزین بزنند و علاوه از داستان های هزار و یک حکایت ادبی وتاریخی شاد روان استاد بشیر هروی با مطالعه صد ها مطلب جالب و آموزنده از زنده یاد مولانا استاد سعید افغانی و دیگر همکاران محترم این سایت مستفید شوند. مهدی بشیر