یاد آشیان مجموعه شعری از استاد ” ثنا “
تاریخ نشر شنبه ۳۱ ثور ۱۴۰۱– ۲۱ می ۲۰۲۲ هالند
یاد آشیان مجموعۀ با ارزشی ازسروده های زیبا جناب محترم استاد محمد اسحاق ثنا شاعر توانمند و دردآشنای کشور ما و همکارعزیز سایت ۲۴ ساعت است که با قطع و صحافت زیبا با پشتی رنگه و کاغذ عالی در ۵۶ صفحه شامل ۳۳ پارچه شعر، ۱۱ دوبیتی و۴ رباعی در شهرونکورو کشور کانادا زیور چاپ یافته و اخیرآ توسط پست بدستم رسید و در شروع آن چشمم به این نوشته افتاد :
« بسمه تعالی
به دوست دانشمند و مهربانم جناب مهدی بشیر تقدیم است .
باحرمت فراوان م – اسحاق ثنا وانکورو کانادا ماه می ۲۰۲۲ م »
جهانی سپاس از لطف همیشه گی جناب استاد ثنا عزیز، بنده چاپ این مجموعه زیبا را از صمیم قلب به ایشان ، شاعران و فرهنگیان محترم تبریک میگویم، موفقیت های بیشتر و سلامتی شانرا از خداوند بزرگ خواهانم و دوستان عزیز را به مطالعه آن دعوت مینمایم .
استاد ثنا عزیز تحت عنوان اشاره جنین نوشته اند که قسمتی از آنرا تقدیم شما خوانندگان محترم مینمایم.
” شعر و ادب، راهی است سخت دشوار و بسی پر پیچ و خم. رهروان بی شماری در این راه گام نهاده و به حرکت می افتند. بعضی ها در این راه به موفقیت می رسند و صاحب نام و نشان می گردند، ولی بعضی ها با کوشش زیاد در نیمۀ راه باقی مانده و آنچه مطلوب است به دست آورده نمی توانند.
من نیز یکی از این دستۀ دوم می باشم که به سرودن شعر، ذوق و دلبستگی دارم و وقتا فوقتآ به سرودن شعر می پردازم و یکی از حاصل همچو کوشش من، مجموعۀ، اشعاری است به نام (( یادآشیان )) که در دست مطالعۀ شما قرار دارد.
باید گفت اکثر سروده های این مجموعه، ناله های گره بسته در گلوی من است که در محیط دور از وطن ما افغانستان از درد بی شمار آن ناشی میشود. ”
همچنان جناب محترم پوهنوال دکتور سید محمد عالم لبیب تحت عنوان سخنی در ثنای ثنا و یاداشتی بدین دفتر نوشته اند که چند سطری را تقدیم شما عزیزان مینمایم.
” جناب ثنا از سال های جوانی بدین سو گرایش نیرومندی به سوی شعر و شاعری دارد، از ذوق عالی ادبی برخوردار است. او به دو زبان فارسی دری و اوزبیکی شعر می سراید. ”
” در شعر های شامل این دفتر بیشترینه اندوه و آلام شاعر که برخاسته از دوری وطن، وضع نابسامان و مصایب بی پایان مردم کشورش است، بازتاب یافته اند. در عین زمان برخی از شعر های او از محتوای آمیز و اندرز و اخلاقی برخوردارند.در برخی از سروده های این دفتر مقام پدر و مادر، جایگاه زن در جامعه به ستایش گرفته شده اند، در شماری دیگر نفرت و انزجار سرایشگر یا همان قهرمان غنایی، از جنگ و ستمگری، جنگ افروزان و ستمگران روزگار انعکاس یافته است. با این همه سروده های غنایی عاشقانه نیز در این دفتر جایگاه ویژه دارند. “
جا دارد که در این جا چند تا از سروده استاد ثنا را انتخاب و تقدیم شما عزیزان خواننده نمایم و یکبار دیگر چاپ این اثر گرانبها را به استاد ثنا عزیز و فرهنگیان گرامی تبریک میگویم ، موفقیت ، سلامتی و عمر طولانی برایشان از خداوند بزرگ آرزو میکنم.
با عرض حرمت
محمد مهدی بشیر
***************
اتن نکنید!
***************
مقام زن
*************
خصلت مردانه
چاپ این مجموعه زیبا را از صمیم قلب به جناب استاد ” ثنا ” عزیز ، شاعران و فرهنگیان محترم تبریک میگویم، موفقیت های بیشتر و سلامتی شانرا از خداوند بزرگ خواهانم و دوستان عزیز را به مطالعه آن دعوت مینمایم. مهدی بشیر
درود به استاد عالقدرم استادثنا واحترام خاص برفرهیخته گرامی اقای بشیر چاپ سروده های دلنشین استاد را که به حق برغنایی فرهنگ وادبیات ساحه فرهنگی مان خواهد افزود .تبریک میگویم
به امید سلامتی استاد عالیقدر محترم ثنا صاحب و جناب محترم مهدی بشیر صاحب .
مبارک باشد خداوند براى جناب استاد و جناب شما عمر دراز بدهد
جناب آقای مهدی بشیر تشکر از شما، چاپ این کتاب را به استاد محترم آقای ثنا تبریک میگویم . موفقیت و سلامتی هر دویتان را آرزو میکنم.
چاپ این کنجینۀ با ارزش را برای جناب استاد ثنا تبریک گفته از خداونمد طول عمر و سلامتی همیشه گی برایی شان آرزو دارم .
همچنان تشکر از شما برادرمهربان که به معرفی گرفتین .
تبریک عرض میدارم .
جناب استاد ثنا مبارک تان باد!
استاد گرانقدر جناب آقای ثنا ، چاپ این اثر نفیس را خدمت شما تبریک وتهنیت عرض نموده ، مؤفقیت و کامگاری روزافزون تان را تمنا دارم . از مهدی جان عزیز نیز بابت معرفی این اثر تشکر و سپاسگزاری می نمام.
باعرض حرمت
قیوم بشیر هروی
ملبورن – آسترالیا