۲۴ ساعت

06 دسامبر
۱ دیدگاه

به یاد زنده یاد محمد ماهرسامی

هفدهمین سال نشراتی )

تاریخ نشر : جمعه   ۱۶ قوس  ( آذر) ۱۴۰۳  خورشیدی – ۶ دسامبر   ۲۰۲۴  میلادی – ملبورن – استرالی

به یادِ زنده یاد محمد ماهر سامی 

 

امهء صمیمانه ایشان و فرستادن کتاب ” محمود سامی پاشا “

سعی و تلاش اندکی را که در راستادی بازنگری تاریخ افغانستان داشته ام ، این نتیجه را همواره با خود آورده است که تاریخ نگاری مورد پسند و نیاز حکومتگران ، حامل جعل ، تحریف ، پنهان کردن واقعیت ها ، توسل به تهمت و دروغ بوده و در واقع خیانت به تاریخ نگاری واقعی را عهده دار شده است .

نقد و طرد چنان تاریخی که بر ذهنیت های بسیاری تحمیل شده ، نشان داده است لازمه اش جست و جوی پنهان مانده ها ، مدارک و اسناد سانسور شده و مراجعه به اطلاعات شفاهی جای داشته د رسینه های پاکیزه کسانی است که آنرا در خدمت نگارش تاریخ واقعی قرار میدهند .

تکیه بر فرآورده های تاریخ نگاران وارسته و استادان پیشینه کهه جای خود را دارد.

گواه بوده  ام که انتشار برخی گفتنی ها ، زمینه های آشنایی با اعضای خانواده های درد دیده گان و قربانیان گونه های ستم را مساعد نموده ، در نتیجه فراهم شدن برگهای معطوف بر سرنوشت ستم دیده گان ، تاریخ ستمکاران و جعل آنها را وضاحت بیشتر داده است . این را هم گواه بوده ام که ذهنیت اخته شده با دروغ وجعل و دارندهء هر نوع علایق به ستمکاران ، دست به ایجاد مزاحمت زده است ، اما اندک نبوده اند عزیزانی که با ارائهء سند ومدرک که زبان رسای تاریخ نگاری واقعی است ، به کمک شتافته اند.

هنگامی که بازنگری زنده گی و نقش دو تن در افغانستان ( سید جمال الدین افغانی و محمود سامی پاشا ) برایم مطرح شد و مدارکی را نگریستم و ورق گردانی کردم ، گونهء از تبسم و اندوه را نیز احساس کردم. اندوه بر سرنوشت سامی ، انسانی که بار دردمندانهء مهاجرت را بردوش داشت ، مدتی که در افغانستان زنده کی کرد ، انبوهی از فرآورده های قلمی را بر دوش نهاد. سالها پیش طی چندین ماه ، نوشتهخ های او را که نیاز زمان و مکان مشخص بوده اند ، از راه کتابخانهءدیجیتال مطالعه کرده و یادداشت برداشتم . پس از آن نبشته یی را با عنوان ” در حق محمود سامی  جفا شده است ” انتشار دادم . این نبشته را محترم داکتر عنایت الله شهرانی ، در چاپ سوم کتاب ” محمود سامی پاشا ” نیز اورده است .

آرزومند استم ، تلاشگران دریافت تاریخ واقعی ، این کتاب را بخوانند و خود به داوری بنشییند که درافغانستان محی الدین انیس ، محمود سامی پاشا ، سرور جویا و . . . چه کرده اند. چرا نیست و نابود شدند . نقش خدمت و خیانت ، در تاریخ آن مقطع و پیامد های آن تا زمانهء کنونی چگونه بوده است . مطالعه کتابی که دریافت بار اندوه در تاریخ ما را نیز نشان میدهد.

پ.ن: عکس مرحوم محمد ماهر سامی و روی جلد کتاب تألیف جناب داکتر عنایت الله شهرانی.
 

یک پاسخ به “به یاد زنده یاد محمد ماهرسامی”

  1. admin گفت:

    درود ومهر نثار شما جناب استاد مهرین عزیز ، قلم زیبای تان را می ستایم که چنین با حوصله مندی تاریخ کهن سرزمین ما را ورق می زنید .
    براستی چه شخصیت های قابل قدری درین خطه زندگی میکردند که به طرق مختلف در حق شان جفا صورت گرفته است.
    باعرض حرمت
    قیوم بشیر هروی

دیدگاه بگذارید

لطفاً اطلاعات خود را در قسمت پایین پر کنید.
نام
پست الکترونیک
تارنما
دیدگاه شما