در ادامه تاریخچه کرکت در افغانستان
تاریخ نشر پنجشنبه پنجم میزان ۱۳۹۷ – ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۸– هالند
در ادامه تاریخچه کرکت در افغانستان
نوشتۀ : محترم استاد شاه محمود محمود
دراین روز ها که بازی های آسیایی کرکت جریان دارد یکبار دیگر به تاریخچه کرکت نظر بیندازیم.
۹۸ سال قبل درحاشیه جشن استقلال در شهرکابل مسابقات سپورتی برگزار گردید . این مسابقات سپورتی شامل فوتبال و کرکت و کشتی ( پهلوانی ) ووو در چمن حضوری کابل با اشتراک تماشاچیان شهر کابل و ولایات با شور و هلهله جریان داشت.
از پول فروش تکت ها ِ جوایز و تحفه ها برای بازیکنان تهیه میگردید. شاه امان الله خان در بین مردم گردش مینمود و از احوال مردم می پرسید و جشن استقلال را به نام « عید استقلال » نامید .
این جشن هشت شبانه روز در پغمان و باغ بابر و چمن حضوری با همه زیبایی تجلیل گردید.
دراین جا تصویری را مشاهده میکنید که در ماه میزان ۱۲۹۹ هـ ش متعلمین مدرسه
[ لیسه ] حبیبیه مصروف مسابقه کرکت هستند.
لباس ها تیم الف با رنگ پیراهن و پطلون سفید و از تیم ب با پیراهن سفید و پطلون تیره معمولاً سیاه بود . اعضای هر دو تیم کلاه قره قلی مطابق شرایط همان دوره و عصر به سر داشتند.
درود به برادر محترم و دانشمند گرامی جناب آقای استاد شاه محمود محمود ، تشکر از معلومات عالی و تاریخچه کرکت در افغانستان . امیدوارم که خواننده گان عزیز سایت ۲۴ ساعت اگر معلومات بیشتر در باره کرکیت داشته باشند به اختیار نویسنده محترم این مطلب و یا سایت ۲۴ ساعت بگذارند. موفق وسلامت باشید. مهدی بشیر
برادر عزیز محمد مهدی جان بشیر سلام و ارادت مرا بپذیرید. تشکر از همراهی و انتشار مطالب بنده در سایت وزین ۲۴ ساعت . در مورد تاریخچه کرکت قبلاً مطالبی را نوشته بودم و در مورد مختصر میتوان حرف زد که کرکت یک بازی انگلیسی است در دوبار تجاوز انگلیس در افغانستان و موجودیت شان در کشور مان سبب شد که مردم ما با این بازی اشنا شوند اما از اینکه از طرف انگلیس ها وارد شده بود جای پای نداشت اما در زمان امیر عبدالرحمن خان بخشی از کارمندان ماشین خانه و داکتران انگلیسی در کابل مجدداً این بازی رواج یافت و در زمان امیر حبیب الله تنها در سطح خانواده شاهی رواج یافت و میدان بازی ساحه هموار دامنه تپه باغ بالا که امروز انستتیوت پل تخنیک قرار دارد؛ بود.در حالیکه در زمان شاه امان الله این بازی همگانی شد و در مکاتب راه یافت . اما بعداً ارام ارام فراموش شد و جای آنرا بازی هاکی گرفت . و تیم ملی هاکی و تیم لیسه ها پسران فکر میکنم حتی دختران موفقیت های همراه داشت. امروز یکبار دیگر بازی کرکت در کشور ما از کمپ ها و گذر های خاک الود مهاجرین در پشاور انتقال یافت و خوشبختانه خوب درخشیدند. راه را که دیگران ۲۰۰ سال طی نمودند افغانها در حدود ۱۵ یا ۲۰ سال در سطح جهانی مطرح شدند.
آرزومندم حرفهای شما را هموطنان ما بخوانند و نظریات و خاطرات خویش را با ما شریک بسازند . از طریق این دریچه اجتماعی دست تان را فشرده و سپاسمندم که زحمات در انتشار و اشاعه مطالب دوستان و هموطنان میکشید سعادت دارین نصیب تان باد
برادر بزرگوارم جناب استاد محمود عزیز از معلومات ارزنده تان جهانی سپاس .
با عرض حرمت
قیوم بشیر هروی