۲۴ ساعت

19 نوامبر
۲دیدگاه

اولین سالروز وفات استاد نجم الرحمن (مواج) 

تاریخ نشر سه شنبه  ۲۸ عقرب  ۱۳۹۸ –  ۱۹  نوامبر  ۲۰۱۹ هالند 

دوستان محترم  ، همکاران گرامی ، شاعران ، نویسنده گان و فرهنگی های محترم سلام وعرض ادب !

طوریکه اکثر شما اطلاع دارید از مدتی است که صحتم خوب نیست و هفته یک تا دو تا  مرتبه سر و کارم به داکتر وشفاخانه است و از چند ماه به این طرف باوجودیکه روزانه اضافه از ده مطلب برایم میرسد و چون تمام روز کار رسمی دارم و شبها بعد از ساعت هشت  تقریبآ دو تا دو ونیم ساعت وقت برایم گذاشتم  که ایمیل هایم را ببینم و یکی دو مطلب کوتاه را انتخاب و نشر کنم و مطالب بزرگ و دنباله دار را عزیزان و همکاران ما حدود یک هفته قبل برایم میفرستند که هر شب ده تا پانزده دقیقه سرش کار میکنم و تا کارش تمام شود و نشر مینمایم.

با عرض معذرت این مطلب عالی را دانشمند محترم آقای برهان الدین سعیدی برایم فرستادند و چون طویل بود وعکس های زیادی هم  داشت آنرا مختصر نمودم و از خواننده گان عزیز یکه میخواهند تمام این مطلب را مطالعه نمایند میتوانند به سایت های دیگر مراجعه نمایند.

 چون فردا ۲۰ نوامبر مصادف است به اولین سالگرد وفات استاد نجم الرحمن « مواج » شاعر، نویسنده ، محقق و شخصیت علمی وطن ما ، روحش شاد و یاد و خاطره هایش گرامی باد. 

بنده چند سطری ازنوشته محترم سعیدی را  امشب نشر نمودم چون فردا هم به وظیفه میروم و هم سالروز وفات مرحوم مواج است. از دوستان عزیز تقاضا میکنم که لطفآ مشکل مرا درک کنند تا نشرات سایت ۲۴ متوقف نشود .

با عرض حرمت

مهدی بشیر

***************************

استاد نجم الرحمن « مواج » 

اهل علم و قلم و انسان خیرخواه بود!

نوشته : محترم  برهان الدین « سعیدی »

استاد نجم الرحمن « مواج » فرزند محترم قاضى على احمد خان ؛ بتاریخ « ۱۲ حمل ۱۳۳۵ هجری شمسی »  در قریه باغبانی ولسوالى سرخرود  ولایت ننگرهار،  در یک فامیل روحانی که منسوب به قوم « احمدزی » میباشد ، چشم به جهان گشود .

نجم الرحمن « مواج » علوم اسلامى  ابتدائیه را از پدربزگوارش  که از جمله علمای مجتهد ، مدرس و قاضى مشهور بود وهمچنان از مادرمهربانش فرا گرفت و به سن هفت سالگى شامل مکتب ابتدائیه درولسوالى امام صاحب ولایت کندز شد واز آنجا  در اواخر سال « ۱۳۳۹ هجری شمسی » بنابر وفات مادرش ، به شهر کابل عودت کردند.

استاد مواج  از دوران نوجوانى به نویسنده گى و شاعری علاقه خاص داشت ؛ او هم  به زبان  پشتو وهم به زبان دری می نوشت وهمچنان به زبانهاى« عربی ، فرانسوى و روسى » تسلط  کامل  داشت .

استاد « مواج » اهل علم و قلم  بود !

مواج  بدون تعلقات و بدون تعصب ؛  با نهایت عشق  و علاقه ، هم  برای ادبیات  زبان  پشتو  و هم  برای ادبیات زبان  دری و فارسی  خدمت  کرد وهم توام  با  اعتقاد  و تفکر سالم  و با  کمال محبت ، اخلاصمندی واحساس با قلم توانا  خویش نوشت و با زبان و ادبیات ساده ؛ بیان  کرد  و بخصوص اشتراک فعال  شان در محافل فرهنگی ، اجتماعی و سیمینار های علمی ؛  بخصوص در کشور های :

« هندوستان ،  ما لیزیا ، آلمان ، چیکوسلواکیا « سابق »،  بلغاریا ، کوبا ، اوکرایین ، چین،  ویتنام ،  اوزبکستان ، تاجکستان ، قزاقستان ، ترکمنستان ، روسیه، ایران وپاکستان » نشان دهنده علاقمندی و خدمت شان ؛ به ادبیات و فرهنگ وطن  میباشد.  

استاد مواج  این نویسنده و شاعر فرزانه؛ « مضامین ، مقالات و اشعار» زیادی نوشته  و بیشتر از « چهل اثر » را به زبان  پشتو و دری ، نوشته و ترجمه کرده است .  

علاقمندان میتوانند لیست آثار چاپ شده شان  و یا آثاری آماده چاپ است  در سایت های دیگر مطالعه نمایید.

یکى از ابتکارات استاد « مواج » ؛ تاسیس  ماهنامه وزین  تحت عنوان « شعر په  شعر» میباشد که در سال « ۲۰۱۵ م »  به مدیریت و مسوولیت شان ، به نشر رسیده است .  در این ماهنامه زیبا ، ترجمه شعر درى به  پشتو ، پشتو به  درى و سایر مطالب علمی و ادبی ؛  به  صحافت وسلیقه  مطبوعاتی ، از طرف استاد « مواج »  تهیه و ترتیب شده  و از جانب هم  نشر این ماهنامه ؛ نشان دهنده این است که:  شعر مرز را نمى شناسد!

پل  شعری  بسته ام  در میان هر زبان

تا  توانم روز تا روز  قوتش افزون  شود

تعصب را بر زبان تحمیل کردن نارواست

جغد شوم شام مگر درلانه اش افسون شود

استاد نجم الرحمن « مواج »  متاهل بود ، هفت اولاد از جمله « دو پسر  و پنج  دختر » داشت  و بتاریخ  « ۲۰  نوامبر  ۲۰۱۸ »  در سن « ۷۲ »  سالگی  در کشور روسیه ؛  داعیه اجل  را لبیک گفت و به درگاه الله سبحانه و تعالی  پیوست.

إِنَّا للّه وإِنّا إِلَیهِ رَاجِعُونَ

استاد « مواج »  چشم از دنیای فانی بست ! اما ؛  خاطرات، اعمال حسنه و فعالیت ادبی  و فرهنگی آن در قلب همه دوستان ، شاگردان و ارشیف فرهنگی  و اجتماعی وطن ؛ زنده و جاودانی است. 

الله سبحانه وتعالی :  از درگاه  مقدست استدعا  دارم تا با لطف و محبت خویش روح  شادروان  استاد نجم الرحمن «  مواج »  این  فرزند  خیرخواه ، صالح  و اهل علم  و ادب ؛  را مغفرت فرما  و بهشت فردوس را نصیبش  بگردان .

امین یا رب العالمین

برهان الدین « سعیدی »

۱۷   نوامبر  ۲۰۱۹ ـ  کشورالمان

چون مطلب را نظر به مشکلاتی که دارم  مختصر نمودم و از منابع و ماخذ آن خود داری نمودم . دوستان میتوانند با مراجعه به سایت های دیگر تمام مقاله و ماخذ آنرا مطالعه نمایند .

 

۲ پاسخ به “اولین سالروز وفات استاد نجم الرحمن (مواج) ”

  1. admin گفت:

    روح زنده یاد استاد نجم الرحمن « مواج » شاد و یاد و خاطره اش گرامی باد. تشکر از مقاله عالی دوست دانشمند و گرامی ام آقای برهان الدین سعیدی ، خواننده گان محترم میتوانند اصل این مقاله را و حدود شانزده قطعه  عکس را در سایت های دیگر بخوانند و ببینند . مهدی بشیر

  2. محمد یوسف جلال گفت:

    با مواج صاحب از نزدیک شناخت داشتم. شخص خوش برخورد ، متواضع وحلیم بودند. روحش شاد ویادش گرامی باد.
    آمین

دیدگاه بگذارید

لطفاً اطلاعات خود را در قسمت پایین پر کنید.
نام
پست الکترونیک
تارنما
دیدگاه شما