۲۴ ساعت

18 اکتبر
۱ دیدگاه

موافقت نامه های امنیتی

تاریخ نشر جمعه ۱۸ اکتوبر ۲۰۱۳ هالند

ویس احمد (حکمت)

ویس احمد (حکمت)

موافقت نامه های امنیتی و راهکار های انکشاف افغانستان

نویسنده: ویس احمد «حکمت»

بنیانگدار و مسوول گروه فرهنگیان جوان حوزه غرب افغانستان

****

   راهبرد موافقت نامه امنیتی میان کابل و واشنگتن چیست، چگونه از هجوم بیگانه گان به خاک افغانستان جلوگیری کرد؟ و…

   مردم افغانستان پس از سال ها جنگ، ناآرامی و بدبختی نیاز به رفاه و آسایش دارند، رفاهی که زمینه رشد اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور را در یک فضای امن مساعد سازد؛ یکی از زمینه ساز های رفاهیت، همانا تامین امنیت در طویل المدت است، به همین منظور از چندی بدین سو امضای موافقت نامه امنیتی میان دولت امریکا و افغانستان در پهلوی خوف از ۲۰۱۴ و نحوه تدویر انتخابات، مسئله بحث برانگیز واقع گردیده، ملت افغانستان به خصوص جوانان این خطه نگران بی ثباتی در سرزمین شان هستند و نیاز به تامین ثبات و امنیت دایمی دارند تا زمینه پیشرفت جامعه و تحصیل جوانان به خصوص برای دختران که طی دهه گذشته مسیر علم و باروری را در پیش گرفته اند، تداوم یابد و نباید مسائل جزئی که قابل حل است، آن را بزرگ جلوه داد و منافع کلی را قربانی منافع کوچک و گروهی نمود.

   سفر اخیر وزیر خارجه امریکا به افغانستان و دو روز گفتگوی پیاپی میان ۲ حکومت، سبب شد تا در اکثریت موارد اختلافی، رضایت طرفین کسب گردد، به جز مسئله مصئونیت قضایی عساکر امریکایی که رئیس جمهوری آن را به لویه جرگه واگذار نمود.

   همان طوریکه افغانستان قبلآً با کشور های دوست موافقت نامه های امنیتی بر اساس منافع دو طرف امضا نموده است، اکنون نیز نیاز است تا موافقت نامه امنیتی بر اساس تداوم روابط دوستانه با امریکا با نیت همکاری متقابل امضا شود.

   هرگاه موافقت نامه امنیتی میان کابل و واشنگتن به امضا رسد، در حقیقت روند ترقی و پیشرفت ادامه پیدا نموده و تهدیداتی که از جانب کشور های همسایه وجود دارد، تا حدی برطرف خواهند شد، از سوی دیگر افغانستان با داشتن حامی قدرتمند خواهند توانست تا در عرصه های مختلف نظامی و اقتصادی با سایر ملل جهان، رشد چشمگیری داشته باشد.

   جوانان افغانستان که مشکلات امروزی افغانستان را ناشی از تاکید همسایه ها بر خط دیورند و منافع علیای اقتصادی شان که از خاک افغانستان تامین می گردد، رسمیت بخشیدن به خط دیورند، قدرت نمایی بالای کشور های آسیای میانه و استفاده از افغانستان منحیث پل خیزش برای نیل به سایر اهداف خویش می دانند. چالش کنونی افغانستان که منشأ آن ناامنی است، ریشه در آن سوی سرحدات دارد و این ناامنی ها از سوی کشور های معلوم الحال به خاطر تحفظ و تامین منافع نظامی و اقتصادی شان بالای این سرزمین تحمیل می گردد که بازی روانی کشور های همسایه همچنان ادامه دارد.

   هرچند افغانستان در  دهه گذشته به دستاورد های بزرگ اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و آموزشی دست یافته و درین قسمت حکومت و ملت سهم خویش را داشتند؛ اما افغانستان در تحقق استراتیژی انکشاف اقتصادی-اجتماعی و سیاسی خویش در درازمدت نیاز به حامی برای تحفظ سرزمین از تجاوز بیگانه گان دارد. امیدواریم تا امریکا به اساسات و قوانین ما احترام بگذارد و تعهدات خویش را در عمل به مردم افغانستان و جهانیان ثابت کند و حکومت افغانستان نیز همچنان بر منافع این ملت رنج دیده تاکید نماید تا باشد که نام شان با خط زرین در تاریخ افغانستان نگاشته شده و در قلب های افغانان، جاودانه و قهرمانانه بمانند.

آرزومندیم تا با تصویب موافقت نامه امنیتی از سوی لویه جرگه مردم افغانستان  و امضای این موافقت نامه تاریخی، امنیت در افغانستان تامین گردد و افغانان به خصوص نسل آینده ساز برای بشریت مفید و موثر واقع گردند.

نویسنده: ویس احمد «حکمت» بنیانگدار و مسوول گروه فرهنگیان جوان حوزه غرب افغانستان

 

یک پاسخ به “موافقت نامه های امنیتی”

  1. admin گفت:

    حکمت عزیز عالی نوشته اید ږ بخاطر مطالب عید قربان نشر آن به تعویق افتاد . موفق و سلامت باشید . مهدی بشیر

دیدگاه بگذارید

لطفاً اطلاعات خود را در قسمت پایین پر کنید.
نام
پست الکترونیک
تارنما
دیدگاه شما